dinsdag 31 maart 2015

SitSit.

Donderdagavond was het nog eens tijd om te ontspannen op een typisch Fins avondje uit. Dresscode voor die avond, fitness. Bestemming een sitsit. Sitsit is iets typisch zweeds of fins die studenten eenmaal per semester openstellen voor exchange students. Het doel van die avond. Drinken, eten, zingen en zorgen dat je niet gestraft wordt, of voor sommigen net wel.

We kregen elk een plek toegewezen waarbij het meisje altijd links, rechts en vooruit moest klinken voor ze mocht drinken. Anders 'punishment'. Het eten bestond uit een voorgerecht (worteltjes passend bij het thema), een al koud hoofdgerecht en een yoghurt als dessert. Tijdens het eten mocht er niet van de tafel gelopen worden. Anders 'punishment'.En je mocht enkel eten als er niemand aan het toasten was. Anders 'punishment'. De straffen die uitgedeeld werden bestonden uit fitness, paaldansen, drinken met zout en meer. De toastmaster was er om dit allemaal te leiden.

Het belangrijkste onderdeel van een sitsit was het zingen. De persoon die een liedje wou zingen, toaster, hoorde op te staan en zichzelf voor te stellen om daarna de eerste regel in te zetten. En het publiek hoorde stil te zijn om daarna vrolijk mee te zingen. De liedjes hadden vaak dronkenmans teksten. Maar de meeste waren in het Fins, Zweeds of Duits. Iets in de juiste melodie proberen te zingen is één ding maar dan ook nog eens een taal te lezen waar je niets van begrijpt is al moeilijker. Ik vond het altijd leuk als er een Engels lied tussen zat. 


Daarna was er een afterparty in de club maar omdat ik de volgende dag naar mijn werk moest besloot ik terug te keren. Het was eens iets anders om een typisch Fins stundentenfeest mee te maken. Met veel eten, drinken en vooral zingen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten